14. sept 2007

Ei saa aru

Ma lihtsalt ei saa aru, mis suuremal kutil viga. No ausalt ei saa.

Eile tuli jalkatreenerilt kiri:

tere ,
kallid lapsevanemad , palun kontrollige mida lapsed trenni selga topivad.
see mida ma täna (13.09) trennis nägin oli shokeeriv.
kui veel sellest vähe oleks ,et 12 kraadi ja vihmaga olid mõned vennad lühikeste pükste
ja ilma mütsideta , oli üks poiss lisaks eelpool loetelule ka lühikese särgiga !!!!
dressipluus olla tal kodus.

Ma tean küll, et ta armastab suht paljalt käia, ja pidevalt on kurjustatud selle eest. Aga nüüd see kiri... OK, sai selle kirja peale peapesu, ja väidetavalt olnud tal kampsun (lisaks lühikestele varrukatele ja lühikestele pükstele). Kuna pidi täna linna kellegi jalkamängu vaatama, sai sõnad peale loetud, et ikka pikad püksid ja jope selga. Lootsin, et 13 aastasel ikka on seda mõistust peas... aga üllatus ootas mind hommikul kell 7.03 bussipeatuses :O kui läksin plikale kojujäänud kotti järgi viima. Kutt seisis pikkade pükstega ja T-särgiga, müts peas ja kott selgas. Küsimuse peale, kus jope on, vastati - kotis. Õues 4 C sooja, mul autos seljas suusajope ja istmesoojendus põhjas.

Aru ma ei saa, kas see mingi uus trend? Mida paljam poiss, seda kõvem kutt? Või jooksevad plikad kooli ka topi ja miniseelikuga? Mingi uus mood? Ju ma ikka nii loll ja vana (nojah, juba 34), et noorte asjadest muhvigi aru ei saa. Mutt jookseb hoopis suusajopega sibulapoest sibulapoodi.

Aga mõeldud, tehtud! Homme teen aiatöid trikoos. Vähemalt olen trendikas. Ja õhtul hängin loengu pauside ajal Audentese välisukse kõrval tuhatoosi najal.

Ikkagi põen ma seda kohutavalt koledat sibulahullust. Eile käisin Cereses, kust suutsin üle ootuste ilma sibulateta poest välja tulla. Kuigi sinna minek oli paras tseremoonia, selline pühalik... ja erakordne. Isegi ummikud mind ei heidutanud. Aga Aiaparadiisis nii lihtsalt ei läinud, kuna leidin midagi väga sobivat:


Ja tänahommikune Horteses käik läks kah... kumb nüüd õigem öelda, et kas "asja ette" või "puha pange". Igal juhul saagiks 3 sorti ja igaüht 4 sibulat:



Ja praeguseks on kõik sibulad ilusti-kenasti mulda torgatud, seega VIST pole enam põhjust sibulapoode külastada. Ja saab homme trikoos rahulikult sügisilma naudiskleda

7 kommentaari:

Naano ütles ...

Huvitav, huvitav, mu poja oli täna ka, pärast kahenädalast koolikogemust poolalasti. Ega Su lapsed juhuslikult Jüri koolis käi?

natuke aednik ütles ...

On küll. Ju siis ikka mingi kollektiivne ettevõtmine. Kutt 7ndas, plika 6ndas. Eelmine tore mainimistväärt vahejuhtum oli plikal - esimese koolindl lõpus olid N-R 5-6klassid laagris Kloogal. Öösel saadeti osad koju, kuna tõmbasid kanepit vesipiibuga. Mu oma sai aint peapesu, ta siiski ei tõmmanud. Aga ekspertiisi tulemus oli see, et lapsed olid ostnud kanepi pähe kuivand puulehti.

Naano ütles ...

Seda kanepilugu ma tean jah. Naabriplikad käivad ka, üks 7ndas, teine 6ndas. Üks ohkas, et lubati mingi klassiraha vms. ära võtta, vist ainult sellepärast, et teadsid, aga ei rääkinud.

Anonüümne ütles ...

tore lugemine. jõudu teile!
ma olen mõelnud, et vajaksin teismeliste laste lastevanemate tugigrupi kooskäimisi (u nagu AA) :D

Kadakas ütles ...

See ikka laiemalt levinud tõbi - iga kord kui vanem piiga hommikul uksest väljub, riietus kuskilt otsast logiseb - on see siis lühikeste käistega top, mille väel üritatakse minema lipsata, või õhukesed suvised kesk säärt lõppevad püksid...Seevastu 4-ne pesamuna pakib end alati ise korralikult sisse - mine võta siis kinni, kummal rohkem mõistust peas...
Aga need lumikellukesed on tõesti imelised!

isehakanud lillekasvataja ütles ...

See alasti ringi käimine pole ainult Jüris. Ma sõdin oma poisiga ka peaaegu iga hommik. Aga täna hommikul kasutasin kogemata naljakat nippi. Ma eee... räppisin, jou-jou, poiss räppis vastu ja pani päris rõõmsaste normaalselt riide

Anonüümne ütles ...

Huvitav-huvitav, kas minu 14sele neiule ka räpp aitaks. Ja kas ma oskaks üldse räppida... Aga jah, suvise riietumise tulemus, köha, on meil juba käes.:o(( Aga meil kipuvad väiksemad ka paljalt olema või tossudega loigus lobistama. Niiet vanusest see asi vist ei olene.