4. sept 2007

Päev täis toimetusi

Üle tüki aja oli täna jälle päris ilus ilm, kui ennelõunane vihmasabin välja arvata. Isegi tuult polnud. Aitähh ilmataadile! Tänu temale kujunes tänane päev nii toimekaks, et polnud mahti päeval kohvigi juua. Hommikul tassitäie jõin, ja nüüd joon isuga juba kolmandat.

Hommik algas äraõitsenud lillherneste ja astrite väljajuurimisega ja kompostikasti toppimisega. Täiesti ära õitsenud, mitte ainsatki ilusat õit. Seejärel sirvisin hommikuse kohvijoomise kõrval läbi värske Kodukirja, seekord oli ka Aed kaasas. Silma hakkas Jaak Ungersoni artikkel tulpidest, tahakski selle veel õhtul läbi lugeda. Ja siis läksime mehega muru niitma, ikka üks suure ja teine väikse masinaga. Suurest muruniitmisest ajab kompostikast nüüd jälle üle, ei teagi, kuhu edaspidi kogu aiakraam panna.

Muru niidetud, lõikasin õitsenud päevaliiljatel õievarred maha. Osad veed õitsevad ja osad ajavad õiepungasidki. Näis, kas neist pungadest asja ka saab.

Ahjaa, koledalt teravate kadakate alused tegin ka mahalangenud oksatuttidest puhtaks. Vaatamata pikkadele varrukatele ja paksudele kummikinnastele on käed nüüd täpilised, justkui põeks paha haigust. Krookused tippisin ka hostade vahele maha, 65 sibulat. Ja veendusin, et juurde tuleb osta. Kui tore, saab jälle poodi sibulaid näppima minna;)

Ja mu tubli mees tegi kiige ronimis(redeli)osa valmis. Nüüd saab Jan "konida" (loe: ronida). Eile käisime Paliveres puitmaterjali toomas, sealt saime puudu olnud redelipulgad. Proovironimise sai kutt ära teha, suurem ronimine saab ilmselt homme olema- kui ilmataat ikka ilusat ilma annab.


Tööd tehtud, tegime veel tiiru külavahel ja kaesime külaelu. Ega paljut ei näinudki, sest jõudis juba pimedaks minna. Kell aga polnud 9-gi veel (PM: Päike loojub Tallinnas 20.19).

Kommentaare ei ole: