29. juuli 2007

Pühapäev

Täna on pühapäev. Ilm on jälle... ütleme nii, et on ja ei ole ka. Hakkab juba tigedaks tegema, niipalju vihma ei tule, et kastaks aga kogu päeva tegemised rikub ära. Vastik. Täna veel sadanud pole aga lubab. Siiski võtan kätte ja hakkan tiiki puhastama. Väga must ta just pole aga ajaviiteks võiks puhtaks teha küll.

Tiik sai aeda kaevatud aastaid 3 tagasi. Naabrimees kaevas omale ja ega minagi halvem saanud olla. Pikkust tal nii umbes 2 meetit ja laiust 1 meeter. Sügavust pea meetrijagu. Üleval servas väike aste kah sees - nagu peab.


Et seda vetikavärki vähekenegi pidurdada ja ka asja huvitavamaks teha, sai tekitatud juga - pump pumpab vee filtrisse ja sealt jookseb vesi mööda pisikest juga tiiki tagasi.

Puhastamine sujus nagu õlitatult. Vahepeal lipses veest välja konnake


ja põhjast leidsin 2 lehedat tegelast.


Huvitav, kes need sihukesed on?! Igal juhul lasin nad pärast vette tagasi. Kahe ja poole tunniga oli tiik tühjaks jooksnud. Viimased paar rammusamat ämbitäit tiigipõhjast sai kompostikasti kallatud. Hää kraam. Ja et päev ikka asja ette läheks, sain vahetult enne tiigist väljaronimist sahmaka vihma kaela. Tuppa jõudes oli tunne, justkui oleks korra tiigis pikali visanud - täpselt nii märg.

Sel ajal kui uus puhas vesi sisse jooksis, küpsetasin valmis tikri-mustsõstra koogi. Peale "rasket rassimist" maitses kook kohviga väga hästi.

Kommentaare ei ole: