17. sept 2007

Hollywood

Viridiflora tulp "Hollywood". Kõrgus 30cm, õitseb mais.


Roheliseõieliste rühma tulbid on palju omadusi pärinud lihtõielistelt hilistelt tulpidelt, õie kuju aga meenutab liiliaõielisi, sisaldades ka rohelist värvi, mis ongi nende peamine iseärasus. Roheliseõielised tulbid on pika õitsemisajaga - kuni kolm nädalat - ja seetõttu on nad hinnatud lõikelilledena.

Tundub, et pean ikka võõrutusraviga pihta hakkama :P

4 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ei Sa võõrutu enam midagi. Lootusetu juhtum.
Aga üks soovitus lihtsamaks "põdemiseks": istuta tulbid kindla süsteemiga, teades nende sorte. No näiteks, et on ainult viridaflora tulpide peenar või kui segada tahad, siis ühte peenrasse vaid kaks kindlat sorti (näiteks mõni kõrge darvinhübriid ja lisaks mingi madalam greigii) kokku. See on haiguste vastu hea, mõni sort on lihtsalt õrnake
Sorry, et õpetan, ehk oled niigi tark, a mõnus on tarka nägu teha.

Naano ütles ...

Millega lillesõltuvust üldse võõrutada saaks?

natuke aednik ütles ...

ega ma ei tea küll. aga sellest samast see selline ilus sõltuvus, et kas nagu ongi vaja lahti ikka saada;)

mustkaaren ütles ...

Mina keeelduxin ravist, q keegi paqx! Aga koju toodud istutusmaterjali kohta peetavas raamatus lisan iga taime sordinimele ka v2ixe kirjelduse, nt narciss Orangerie (valge-oranz krae). Tulpidele &t niisama, sest meelde k6ik ju ei j22. Seega, nt: nr 59, viridiflora tulp XXX, puna-roheline, leht valgeservaline. Sest q igast tegemisi palju on, siis juhtub teinekord, et kevadel yllatud, n2hes istutatud, aga unustatud sibulalist! Siis ilma doqmentideta ei saa:)