30. juuli 2007

Esmaspäev


Jube, juba 30. juuli. Kuu aega veel ja lapsed kooli.

Pere jälle puhkab, õigemini mehel hakkas puhkus ;) Järgmised 2 nädalat. Esimene puhkusepäev möödus kraavi kaevates :) Ohhei, mitte sellist meeter sügavat ja meeter laia. 40 meetrit 15cm laiust ja 30cm sügavat vagu, et viia majast elekter keset krunti purskkaevuni (minu järjekordne üllas idee) ja ühtlasi siis ka tuua aiatagant majani Elioni kaablid (pole küll hetkel vajalikud aga äkki kunagi on, kui enam 7000 eeku trasside väljaehitamise eest ei taheta saada).

Kogu jama hakkas pihta sellest, et öösel und oodates tuli mul hull idee tõsta purskkaev kadakapeenrast hoopis muru sisse kadakate vahele. Siis näeks seda köögis askeldades ja söögilauas istudes, ja ka terassil lebotades. Kas pole tore!

Purskkaevu ümberpaigutamisega suurt vaeva polnud vaja näha. See selline pisike . Natuke eeltööd maapinnaga, ehk siis kangas maha. Auk kaevata, kuhu kauss sisse mahub ja vanast kohast kivid kokku korjata. Siis kauss auku, vesi sisse, kaan peale ja kivid laiali laotada. Ja oligi valmis. Puudu jäi veel pump, aga see siis kui elekter olemas. Ja nagu eile, et päev asja ette oleks läinud, sahmakas vihma ka kaela.

Kraaviga nii lihtsalt ei läinud. Selleks ajaks, kui suur vihm kohale jõudis, oli valmis saanud umbes pool tööst - pool kraavi kaevatud, sinna sisse kaablid veetud ja kraav ilusti mätastega tagasi kinni pandud. Teine pool tööd jääb kuivemat ilma ootama.


1 kommentaar:

Kadakas ütles ...

Iccc, see nii tuttav tunne - öösel und oodates tuli "hull idee"... :-)
Vahva!